Thursday, January 4, 2018

Kohë që nuk ndodh gjë

Pikture e Millet 1870, Nudo dhe patat

Veç ndryshimeve globale të klimës, çdo gjë tjetër duket e njëjtë.
Je dëshmitar i përsëritjeve të bezdisura, si bisedat apo lëvizjet në faqet e Internetit; merr informacion të bollshëm për botën por nuk mban mend fjalet e tua.
Vetem malli për letrën te rritet; bardhësia e së cilës ndriçonte imagjinaten.
Pjesa tjetër është njësoj: si një garë midis së mirës dhe së keqes, idiotësisë dhe urtësisë, humbësve dhe fitimtarëve.
Ashtu si recetat e barnave, si viruset për njeriun dhe për kompjuterët.
Duket sikur gjithçka ecën në një drejtim, s'ka me kthim.
Njeriu di gjithçka për botën, tej kufijve të inteligjencës së tij, por, më shumë se kurrë i manipuluar.
I rrethuar me frikë për mosndryshueshmërinë e asgjëje, ngre kështjella vetmie.
Çdo gjë shkon sipas një rendi të kaluar.
Njerëz te zhytur në panik.

No comments: